måndag 8 december 2008

Saker rör på sig

Det går inte så snabbt som önskat, men saker rör på sig i alla fall.

Det ligger redan nu uppe ett förstadie till en uppladdningssida här, den kommer inom kort (inom någon timme efter det här inlägget är uppe) vara uppdaterad med betydligt mer info, i form av förklarande och uppmuntrande text och så vidare. Text av Mackan, kod av mig, typ.

Vidare har vi fått kontakt från några vågade kreativa människor som vill vara med på projektet. Vi hoppas att många vill vara med på detta, och vi ska se till att försöka få tag på så många som möjligt innan deadline.

Nåväl, jag låter nog Mackan föra det mesta av talan vad gäller det här projektet, det blir nog säkrast så :)

[Edit: uploadsidan är uppe inklusive text, men särskilt snygg kan man tyvärr inte anklaga den för att vara. Nåja.]

Intressant?

5 kommentarer:

David sa...

Cory Doctorow har släpt en hel del böcker under CC. De finns även publicerade i pappersformat.
http://craphound.com/

Charles Stross har sin roman Accelerando för gratis nedladdning, men jag tror inte han ger totala redigeringsrättigheter.
http://www.accelerando.org/book/

David sa...

Jag laddade ju upp ett digitalt konstverk jag gjort. Jag ville bara påpeka att jag satt ett CC på det nu. Man kan göra vad fan man vill med det, bara man ger mig lite cred för att ha gjort originalet.

http://alvekatt.deviantart.com/art/Dragonflight-2-94609187 (Sämre upplösning än den jag laddade upp till er.)

pettter sa...

Tack tack :)

Jo, tanken var nog egentligen företrädesvis svenska verk, men jag ska kolla på Doctorows prylar

David sa...

Bra. Jag skrev aldrig att jag satt mitt eget verk jag laddade upp under CC när jag laddade upp det. Så lägg gärna till det i min beskrivning.

Sen vet jag inte om ni tar med digitala konstverk, jag hoppas det, eller om det är film och musik som gäller.

Sen kan du gärna lägga till i beskrivningen som ni skickar med julklappen att det ligger rätt många arbetstimmar bakom det där. Om de inte skulle anse att det är ett verk som räknas för att de inte tycker det är professionellt nog. Det beror isåfall på att jag har en del att lära, inte att jag inte lagt ner mycket tid och energi på det.

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場