söndag 14 december 2008

Slutspurten

Vill ni ha med era verk på vår kulturklapp till riksdagen så får ni skynda er. Jag tar ner uppladdningsmöjligheten på sidan vid midnatt ikväll.

Tack till alla som deltagit så långt, nu är det bara resten kvar!

torsdag 11 december 2008

Sprid ordet

..om Kultur till riksdagen!

Vi har fått in en hel del bidrag, men det behövs mer för att vi ska kunna göra en ordentligt bra blandning!

Känner ni att ni vill hjälpa till på något annat sätt? Skriv i kommentarerna, eller på wikin. Vi kommer behöva er.

Intressant?

måndag 8 december 2008

Saker rör på sig

Det går inte så snabbt som önskat, men saker rör på sig i alla fall.

Det ligger redan nu uppe ett förstadie till en uppladdningssida här, den kommer inom kort (inom någon timme efter det här inlägget är uppe) vara uppdaterad med betydligt mer info, i form av förklarande och uppmuntrande text och så vidare. Text av Mackan, kod av mig, typ.

Vidare har vi fått kontakt från några vågade kreativa människor som vill vara med på projektet. Vi hoppas att många vill vara med på detta, och vi ska se till att försöka få tag på så många som möjligt innan deadline.

Nåväl, jag låter nog Mackan föra det mesta av talan vad gäller det här projektet, det blir nog säkrast så :)

[Edit: uploadsidan är uppe inklusive text, men särskilt snygg kan man tyvärr inte anklaga den för att vara. Nåja.]

Intressant?

fredag 5 december 2008

Kultur till riksdagen, ett upprop

Efter gårdagens inlägg så ärade opassande-emma mig och Mackan med lite beröm, uppmuntran och ansvar. Även om inte Mackan har svarat på inlägget i fråga har jag haft en kort mailkonversation med honom om hur vi ställer oss till att ta tag i att göra idén till verklighet.

Slutsatsen blev i stort sett "vi kör!"

Så enkelt var det!

Så denna postning blir ett upprop till alla ni kulturmänniskor, flumtroll, teaterapor, linslusar, musikermuppar och skrivtomtar, alla som känner att de har något de vill bidra med för att göra våra riksdagsledamöters jular lite trevligare, rikare och allmänt intressantare. Har ni något ni vill dela med er, så kommentera, maila eller gör er hörda på annat sätt!

Finns det någon som vill bidra på något annat sätt, så gör detsamma, jag kan inte tänka mig att vi inte kommer behöva massor med draghjälp för att få det här i hamn!

Intressant?

torsdag 4 december 2008

Inget ont som inte har något gott med sig

Men jävlar i min låda vad jag besviken är på regeringen i nuläget. Trots gigantiska mängder av bra argument för varför IPRED1 är en dålig idé så envisas de med att lägga propositionen.

Problemet är att antingen är lagen fullkomligt tandlös eller så slår den mot fel folk.

Nu till det goda: Mackan Andersson skrev ett förslag i en kommentar till opassandes idésökarinlägg, nämligen att alla de kreatörer av olika slag som inte vill att deras fans ska jagas tillsammans skapar en juklapp till riksdagen. En julklapp full med musik och texter som de får dela med sig av precis hur de vill.

Som jag tänker så skulle grunden vara en DVD eller något i den stilen med just musik, bilder och texter av olika slag (gärna film om folk hinner med sig), allt med fria licenser (CC av något slag?), och en fin introduktion.

Denna DVD skickas per post till samtliga riksdagsledamöter, att göra vad de vill med.

En intressant idé vore att se hur lång tid det tar innan en torrent kommer upp på the Pirate Bay.

Jag har en hög med fler idéer, men jag tror jag tar det mer när jag sovit på saken.

Edit: Medan jag sölade hann Mackan själv skriva ett eget inlägg.

Intressant?